Katujen suolaus aiheuttaa koirien kipukohtauksia Helsingissä

 

Hesari uutisoi 2.11.2021 koirien järkyttävistä kipukohtauksista erityisesti Helsingin Lauttasaaressa. Koirat ovat alkaneet äkillisesti kiljumaan kivusta ja nostelemaan tassujaan. Näin on tapahtunut aiempinakin vuosina mutta ainakin lauttasaarelaiset koiranomistajat olivat vakuuttuneita siitä että tapauksia on tällä hetkellä huomattavasti aiempaa enemmän.

Artikkelissa ilmiöön etsittiin syitä kalkista ja formiaateista, joita kaupunki kuitenkin kielsi käyttävänsä. Sen sijaan kaupunki tarjosi vastausta terävästä hiekoitussepelistä ja tiesuolasta. Ja vaikka en voi varmuudella tietää, mitä aineita kaupunki autoteiden sulatuksessa käyttää, tiedän sen että sepeli ja suola varmuudella riittävät saamaan aikaan kovaa kipua.

Haavaumia ja halkeamia syntyy helposti tiesuolan kuivattaessa anturoiden ihoa. Kun siihen lisää terävän hiekoitussepelin, on todennäköistä etteivät tassut selviä ehjinä. Oletko itse koskaan saanut ihorikkoon suolaan? Minä olen, ja kipu on sietämätön vaikka kyse olisi naarmusta tai pienen pienestä halkeamasta sormenpäässä.

Nyt on hyvä aika viimeistään alkaa suojamaan koiran tassuja. Tassut kun eivät ole kengät. Luonnotar Pihkasalva on paljon enemmän kuin tavallinen tassusalva. Se paitsi suojaa ja hoitaa, myös korjaa jo syntyneitä vaurioita. Pihkasalvamme rauhoittaa välittömästi ärtynyttä ihoa, hoitaa ihorikkoja ja jo alkaneita tulehduksia sekä auttaa ihoa uudistumaan. 

Ja mikä parasta, salva käy myös muualle kuin vain tassuille ja myös omistajalle. Miksi siis ostaa useita tuotteita eri tarkoituksiin kun pärjäät hyvin tällä yhdelläkin? Luonnotar Pihkasalvalla on täysi tyytyväisyystakuu joten voit rauhassa kokeilla sitä ja mikäli et ole täysin tyytyväinen, saat rahasi takaisin!

Luonnotar.com